Rendezvényeink

 

VERSES-ZENÉS MŰSOR ÖSSZEÁLLÍTÁS

Június 12-én 10 órai kezdettel a művelődési ház nagytermében verses-zenés műsort ad a KÁVÉSZÜNET EGYÜTTES.

 A Kávészünet együttes attól igazán egyedi a mai zenei életben, hogy egyszerre nyújt kulturális élményt és szórakoztató kikapcsolódást az egyre népesebb közönségének. Megzenésített verseik között találunk egészen a leglágyabb, akusztikus megszólalású dallamoktól kezdve a slágeres popzenén keresztül a legsúlyosabb lüktetésű rockzenéig mindenféle műfajt, mivel a megzenésítések a vers hangulatához, mondanivalójához igazodva alakulnak ki. Nem meglepő hát, hogy a kávézókban, klubokban, iskolákban, ünnepi eseményeken és a fesztiválokon egyaránt találkozhatunk velük, hol duóként, hol pop-rock band-del, hol vonós zenekarral kiegészülve; de még beatbox-szal alátámasztott soundsystem megszólalással is járják az elektronikus zenét preferáló szórakozóhelyeket. 2010-ben a Magyar Versmondók Egyesülete által rendezett Kaleidoszkóp Versfesztivál alkalmával a “Kultúra Fiatal Nagykövetei” címmel illették őket, mely megnevezéssel azóta is sokszor illetik őket, és amelyre azóta is sok munkával és az irodalom melletti elkötelezettségükkel igyekeznek rászolgálni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


 

   Orosházi festők „JELEN” KIÁLLÍTÁSRA 2014.05.15-ig

    megtekinthető a művelődési nagytermében.

               Alkotók névsora:

   Bolla Pál                                Csík Ferenc

  F. Varga Mária                      Györffy Orsolya

  Hopka Margit                         Horváth János

  Jusztin Balázs                         Kohut Béla

  Lukács Mária                         Mihalik József

  Nagyné Sinka Erzsébet         Ökvös András

  Szeri Istvánné                        Szilágyi Cecília

  Szőke Zsuzsanna                   Ujfalussy István

  Varga László                          Zsurkáné Benyovszki Piroska

 


 

VIHARSARKON DRÁMA TÁBOR

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

A Bartók Béla Művelődési Ház és a Mag-Ház Egylet közös szervezésében egy hetes művészeti táborba hívjuk a színjátszás iránt érdeklődő 10-14 éves korú gyerekeket.

A foglalkozás alapvető célja, hogy a gyerekek kipróbálják magukat a színjátszásban, játékos formában tanulják az önkifejezést, az összpontosítást és az egymásra figyelés írott és íratlan szabályait.

A foglalkozást Németh Gabriella vezeti, akinek remek szakmai felkészültsége és tapasztalata a garancia a tábor sikerére.

Jelentkezési határidő: 2014. 06. 13.

Jelentkezés a községi könyvtárban Laduver Mártánál

Részvételi díj: 3500 Ft

Fizetési határidő: 2014.06.15.


 

Kézműves tábor

2014. július 7-11-ig ismét kézműves táborba várjuk az érdeklődő gyerekeket a művelődési házba. A tábort vezeti Baranyi Gabriella és Balog Anikó. Jelentkezni lehet 8-16 év közti gyerekeknek. A tábor ára 3500 Ft/fő, amely tartalmazza a felhasználásra kerülő  alapanyagokat, valamint az utolsó este bográcsos paprikás krumpli vacsorát, amelyet a szülőkkel együtt fogyasztunk el a héten készült művek kiállítását követően. Jelentkezni lehet Molnár Anna Máriánál a 20/4921-135, Baranyi Gabriellánál a 20/4968-983 telefonszámon. Várjuk az igényességre törekvő vagy akár művészi vénával megáldott gyerekek jelentkezését. A tábor a Bartók Béla Művelődési Ház és Laduver Márta közreműködésével valósul meg.