TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00001

 

Projekt címe: Helyi piac kialakítása Pusztaföldváron

Kedvezményezett neve: Pusztaföldvár Községi Önkormányzat

Szerződött támogatás összege: 55.999.940.- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása

Az épület 2005-ben helyi védettséget kapott. A hasznosítás érdekében az önkormányzat bérleti szerződést kötött a tulajdonossal. A jellemzően harántfőfalas, viszonylag nagy fesztávú és nagy belmagasságú épület a múlt század elején épült, gazdaház funkcióval. Később pártház lett, majd foglalkoztató, valószínűleg ekkor vizesblokkokat alakítottak ki a hátsó traktusban, öltözőkkel. A rendszerváltás után üzleteket alakítottak ki helyi kisvállalkozások, bérelve a helyiségeket. A még korábban kialakított udvari WC helyiségek is felszámolásra kerülnek, helyükre fedett kerékpár tároló kerül kialakításra, figyelembe véve a Helyi Építési Szabályzat 50%-os csökkentési lehetőségét is, és a helyi védett épület státuszát is.

A Jókai u. 1. szám alatt lévő épület teljes felújítása, átalakítása fog megtörténni, úgy, hogy az a későbbiekben piac, piaccsarnok funkciót lásson el.

Az udvari árusító helyek kialakítása oly módon történik, hogy a minimálisan szükséges alap infrastruktúrával lesznek ellátva. Plusz szolgáltatásként az egyes árusítóhelyek zárható szekrény elemként kerülnek kialakításra. Az elrendezés úgy van kialakítva, hogy valamennyi árusító hely gépkocsival megközelíthető, így az árufeltöltés komfortosan biztosított. A többi technikai felszerelést az árusok maguk biztosítják, szükség szerint.

Új vizes berendezések kerülnek beépítésre teljes körűen, a tervezett WC blokk kialakításának megfelelően. Új rámpa épül az udvaron, illetve akadálymentes WC kerül kialakításra, amelyek a követelményeknek megfelelnek.

A melléképület tetőzetére a fő épület áramellátását szolgáló napelem kerül.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.05.31.