TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00029

Projekt címe: „Energiahatékonyság fokozása Pusztaföldvár épületegyüttesében

Kedvezményezett neve: Pusztaföldvár Községi Önkormányzat

Szerződött támogatás összege: 92.096.464.- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása

Az épület szerkezetét tekintve hőtechnikai szempontból igen elavultnak tekinthető energiahatékonysága nem mondható jónak. A projekt keretein belül a homlokzati, padlásfödém szigetelés és nyílászáró csere megtörténik, csökkentve az épület hőveszteségét, valamint egy 20 KWh-s napelem rendszer kerül kiépítésre. A felhívásban kötelező elemként megfogalmazott akadálymentesítés mind a három épület részben. A fenntartási költségek a fejlesztés hatására csökkeni fognak, ezáltal az üzemeltető pénzt és energiát spórol meg.

Az épület az 1930-1940-es években épült hagyományos építésű, nagyméretű tömör tégla főfalas. A bővítés blokktégla falazattal készült, kívül-belül vakolt. A födém borított fagerendás szerkezet. A magastető faszerkezet cserépfedésű. Az épületegyüttes nyílászárói korszerűtlen fa ablakok és ajtók. Az épület hővesztesége a nyílászárók rossza állapota miatt igen magas, a projekt keretein belül cseréjük megtörténik. Jelenleg néhol elvetemedtek, már a nem képesek ellátni feladatukat, filtrációs veszteségük igen magas.

A lábazatra és a homlokzati falakra hőszigetelés készül, a födémre 20 cm-es vastagságú kőzetgyapot hőszigetelés kerül. Az átalakítás a tetőszerkezetet nem érinti. A meglévő fa szerkezetű nyílászárók oly módon kerülnek kibontásra, hogy a falszerkezet ne sérüljön. Az épület homlokzatára a hőszigetelő rétegre külön szintezés készül. A meglévő függőeresz- és lefolyó csatorna meghosszabbításra kerül.

Az épület homlokzati ablakai és bejárati ajtaja fokozott hőszigetelésű szerkezetek.

Az épület udvarában kiépítésre kerülő parkolótól a hátsó bejáraton tudják a mozgáskorlátozottak az épületet megközelíteni.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.11.29.