TOP-4.1.1-15-BS1-2016-00001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt címe: Egészségház felújítás és fejlesztés Pusztaföldváron

Kedvezményezett neve: Pusztaföldvár Községi Önkormányzat

Szerződött támogatás összege: 58.895.0450.- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

 

Projekt tartalmának bemutatása

Az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmény szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése a cél különös tekintettel az alábbi célcsoportokra: várandósok, nők, gyerekek és fiatalkorúak, fogyatékkal élők és idősek. Ezeknek a célcsoportoknak az igényeit a beruházás maximálisan kielégíti. Az egészségügyi alapellátás fejlesztésének fontosságát az adja, hogy ez a szint képes leginkább elvégezni az alapvető szűrővizsgálatokat és egészségügyi állapotfelméréseket, ezáltal kiemelt szerepe van a prevencióban. Az egészségügyi intézmény infrastrukturális fejlesztése hozzájárul a Semmelweis Tervben és az „Egészséges Magyarország 2014-2020” c. Egészségügyi Ágazati Stratégiában foglalt célkitűzések megvalósulásához is. Beruházást az indokolja, hogy az egészségügyi alapellátási rendszer infrastruktúrája rossz állapotú illetve hiányos vagy elavult eszközökkel rendelkezik.

A projektnek köszönhetően a háziorvosi-gyermekorvosi szolgálatnak, a fogorvosi szolgálatnak és a védőnői szolgáltatásoknak helyt adó épület felújítása, infrastruktúra fejlesztése, eszköz beszerzése valósul meg. A Rákóczi utca 67. szám alatti épület nyílászáró cseréje, hőszigetelése, belső felújítása, helyiségek új burkolattal való ellátása, vizesblokkok felújítása, fűtés korszerűsítése, infrastruktúra fejlesztés kapcsán az elektromos áram termelése valósul meg napelem segítségével.

Eszközbeszerzés terén EKG 12, Spirometer vsz. gép, Szemtükör PD mérő, színes kijelzős pulzoximéter, cukormérő, ABPM 05 vérnyomás holter, ultrahang készülék, boka-kar index laptop operációs rendszerrel 2 db, várótermi padok 4 üléses 6 db, tablet operációs rendszerrel 2 db, pulzoximéter gyerek, vérnyomásmérő, Kettesy féle tábla, „ittas vezetés” demonstrációs szemüveg, ápolási baba, pakoló és íróasztal, fénymásoló, szék.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.12.31.